Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Σοκολατένιο Σουφλέ με Καραμέλα


Το γλυκό παρασκεύασε και παρουσιάζει η φίλη μας Μαριλένα 

Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα 
180 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. κακάο
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Πρώτα καραμελώνουμε το γάλα:

Βάζουμε το μεταλλικό κουτί με το κλειστό ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα με νερό, ώστε να το σκεπάζει με νερό και σιγοβράζουμε για 3,5 ώρες. Μπορούμε να βράσουμε περισσότερα από ένα μεταλλικά κουτάκια και να τα διατηρήσουμε για πάρα πολύ χρόνο έτσι ώστε να τα έχουμε έτοιμα όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για γλυκά.

Ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι να ρίξουμε το ζαχαρούχο γάλα σε αντικολλητικό τηγάνι σε φωτιά και να το ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει και να αλλάξει χρώμα. 
Αφού καραμελώσει, το αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο, μαζί με την κουβερτούρα σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ενωθούν ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά, χτυπάμε το μείγμα με σύρμα και κατόπιν προσθέτουμε διαδοχικά και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζαχαρούχο γάλα. 

Απλώνουμε το μισό από το μείγμα σε μικρό μακρόστενο πυρέξ, σε λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω με το κουτάλι το καραμελωμένο γάλα, σε διάφορα σημεία. Κατόπιν απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και τέλος το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα, σε διάφορα πάλι σημεία. 

Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.

Το γλυκό τρώγεται κατά προτίμηση ζεστό σε μικρά κομμάτια με τη συνοδεία παγωτού. Αν το αφήσουμε να κρυώσει γίνεται αρκετά συμπαγές και μπορούμε να το κόψουμε σε τετράγωνα κομματάκια και να το προσφέρουμε σαν σοκολατάκια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!