Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 20 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Γλυκό Ταψιού Ραβανί

Μία ακόμα συνταγή για ραβανί, λίγο διαφορετική από αυτή που είχα παρουσιάσει παλαιότερα.


Υλικά
6 αυγά
1 κούπα γιαούρτι 2%
1 κούπα γάλα
4 βανίλιες 
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό

Για το Σιρόπι
5 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε μία κατσαρόλα και αφού βράσουν για 10 λεπτά και γίνουν σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για να γίνουν αφράτα. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τέλος το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι. 

Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά να φουσκώσει, κατόπιν το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 

Το βγάζουμε από το φούρνο και το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια ρίχνουμε με μία κουτάλα σιγά-σιγά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει τα υγρά του. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!