Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Αλμυρά Κουλουράκια


Υλικά
1 φαρινάπ
1 ποτήρι του κρασιού αραβοσιτέλαιο
1 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού βιτάμ λιωμένο
1 χούφτα γεμάτη κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Κεφαλοτύρι και αμύγδαλο τριμμένο για διακόσμηση

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υλικά σε μία λεκάνη αφού διαλύσουμε πρώτα τη ζάχαρη μέσα στο αραβοσιτέλαιο και το αλάτι στο γάλα. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει μαλακή αλλά να πλάθεται χωρίς να ανοίγει. Την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια γιατί φουσκώνει αρκετά, τα αλοίφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα τριμμένα αμύγδαλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η φίλη μου η κυρία Πολυξένη από την Ξάνθη.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!