Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΟ με ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

Για το ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 μπάλα φιδέ

Για τις γαρίδες
Μερικές γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 κουτί τοματάκια
1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Για το ρύζι
Βράζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τρία λεπτά πριν βράσει το ρύζι ρίχνουμε μέσα το φιδέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε.
Σε τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι, τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ενώνουμε - ανακατεύουμε το ρύζι και ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι. Το ριζομακάρονο είναι έτοιμο.

Για τη σάλτσα με τις γαρίδες
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο, με 3 κουταλιές λάδι, να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα τοματάκια, 1/4 του κουταλιού γλυκού ζάχαρη, αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά, σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και σε 2 λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ. Παίρνουμε μισό ποτήρι από το ζουμί, διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!