Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΜΠΡΕΤΣΕΛ


Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μαγιά ξερή ή νωπή
½ κουτάλι του γλυκού ζάχαρη
150 γρ. νερό
½ κοτάλι του γλυκού αλάτι
10 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Με αυτά τα υλικά, φτιάχνω μία ζύμη και πλάθω 6 περίπου μεγάλα κουλούρια, με το σχέδιο της φωτογραφίας. Τα βάζω στο ψυγείο για να κρυώσουν, περίπου 30 λεπτά. Βάζω κατόπιν σε κατσαρόλα, 1 λίτρο νερό, μαζί με 1 κουτάλι του τσαγιού σόδα φαγητού, να βράσει και ρίχνω μέσα τα μπρέτσελ, ένα-ένα, μόνο για 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζω με την κουτάλα, τα τοποθετώ σε ταψί και τα βάζω για ακόμα 30 λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν τα χαράζω, στο χοντρό πάνω μέρος του σχεδίου, και τα ψήνω στους 220 βαθμούς, για 20 λεπτά. Εάν θέλω, πασπαλίζω με χοντρό αλάτι. Αφού ψηθούν και κρυώσουν καλά, μπορώ να τα διατηρήσω στην κατάψυξη και κάθε φορά να τα ξεπαγώνω.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!