Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Τηγανιτό Ρύζι με Λαχανικά και Κρέας

Υλικά
Μισό φακελάκι ρύζι
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτούς κύβους
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού φασόλια κόκκινα βρασμένα ή από κονσέρβα
1 κονσέρβα ζαμπόν zwan μικρό κομμένο σε κύβους
3 μικρές πικάντικες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
2 αυγά χτυπημένα
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε ελαφρά το ρύζι για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ σκεύος ή σε γουόκ ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία βούτυρο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, τις πιπεριές, τα λαχανικά, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει ελαφρά, το σέλινο, ρίχνουμε στα τοιχώματα του σκεύους μας τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε πιο γρήγορα για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα υλικά μείνουν χωρίς υγρά, ρίχνουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σοταριστεί και αυτό. 
Αν θέλουμε το ρύζι μας να κολλάει τότε χρησιμοποιούμε καρολίνα αλλιώς αν το θέλουμε σπυρωτό, το νυχάκι.
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Σουτζουκάκια Κρασάτα με Σάλτσα

Υλικά
1 κιλό κιμά
1/4 ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι-Κύμινο από μισό κουταλάκι του γλυκού το καθένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 κουτί χυμό ντομάτας 
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό, το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τα ζυμώνουμε αρκετά για να ενωθούν και να γίνει ο κιμάς αφράτος. Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισό δάχτυλο λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, βουτάμε ένα -ένα τα αλευρωμένα σουτζουκάκια στο κρασί και τα τηγανίζουμε καλά. Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας, προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα όλα τα σουτζουκάκια, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να ρουφήξουν τα υγρά.
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κρέπες με Κοτόπουλο

Υλικά για τη Γέμιση
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μεσαίο κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα σε κομματάκια
Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/4 κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε τις κρέπες, όπως έχω παρουσιάσει σε παλαιότερη ανάρτηση:


http://lopis-place.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html


Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια γάλα
Αλεύρι

Εκτέλεση

Σε 1 μπώλ χτυπώ με το μίξερ τα αυγά, το γάλα και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός ρευστός αλλά όχι νερουλός (σαν κρέμα). Ρίχνω μέσα λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10΄. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω ελάχιστο βούτυρο. Κατόπν ρίχνω μέσα μία κουτάλα, όχι γεμάτη, και κουνάω το τηγάνι κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί μία κρέπα. Μόλις αρχίζουν οι άκρες της κρέπας να ξεκολλάνε από την περιφέρεια του τηγανιού, γυρίζω με μία σπάτουλα την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Μην ξεχνάμε ότι η φωτιά μας θα πρέπει να είναι στην αρχή δυνατή και στη συνέχεια μέτρια αλλιώς θα καίγονται αμέσως.

Γέμιση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, με το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και μόλις πάρουν χρώμα και αυτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση για λίγο να κρυώσει. 

Παίρνουμε μία κρέπα και αλείφουμε μία κουταλιά γιαούρτι πάνω στην επιφάνειά της. Βάζουμε σε μία της άκρη 2 κουταλιές από τη γέμιση, την πασπαλίζουμε με αρκετή κεφαλογραβιέρα και κατόπιν την τυλίγουμε σαν φλογέρα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω όλες τις κρέπες, με όσο κεφαλοτύρι έχει απομείνει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. 

*Τα υλικά είναι περίπου για 15 με 20 κρέπες
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κις Λορέν

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
1 αυγό 
Λίγο χλιαρό νερό
Αλάτι

Για τη γέμιση
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
100 γρ. κασέρι
100 γρ. κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση
Πλάθουμε τη ζύμη ενώνοντας τα υλικά της και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένη με ζελατίνα ή με με μία υγρή πετσέτα. Κατόπιν την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για τάρτες. Ρίχνουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τα κασέρια μας, ανακατεμένα, να σκεπάσουν το φύλλο της τάρτας. Χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος για να ενωθούν, τα ρίχνουμε πάνω από τα αλλαντικά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

PostHeaderIcon Μπάμιες


Υλικά
1 κιλό μπάμιες 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Μισό κουτάκι χυμό ντομάτας 
2 ποτήρια κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις μπάμιες. Ρίχνουμε το λάδι μέσα στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι, τις μπάμιες και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας ώσπου να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το χυμό μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει το φαγητό μας, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι. 
Προσοχή μετά την προσθήκη της ντομάτας, του χυμού και μέχρι να σωθούν τα υγρά δεν ανακατεύουμε  γιατί θα διαλυθούν οι μπάμιες. 
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ

Υλικά
1 πακέτο ρεβίθια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2  κουτάλα ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 κουτί χυμό ντομάτας

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό στο οποίο βάζουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε γιοα 12 ώρες να φουσκώσουν.  Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια και 3 ποτήρια νερό σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητος και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Χρειάζονται αρκετό βράσιμο γι' αυτό η χύτρα ταχύτητας είναι προτιμότερη. Στο τέλος, αφού σβήσουμε τη φωτιά, αν τα θέλουμε πολύ χυλωμένα μπορούμε να διαλύσουμε σε ένα βαθύ πιάτο μια κουταλιά αλεύρι με λεμόνι και λίγο ζεστό νερό από το φαγητό και να το ρίξουμε στη σούπα, αλλιώς ρίχνουμε μόνο λεμόνι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!