Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΚΕΙΚ με ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά


1 πακετάκι βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 σακούλα φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ πορτοκαλί
1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν
¼ κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 πακετάκι βανίλια
1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας ή μικρά κομμάτια σοκολάτας


Εκτέλεση


Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά, προσθέτω διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα. Ρίχνω το αλάτι τη βανίλια και το μπείκιν. Βουτυρώνω μία φόρμα για κέικ και την πασπαλίζω με αλεύρι. Ρίχνω μέσα στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω ελαφρά. Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα και με ένα κουτάλι ανακατεύω κυκλικά και ελαφρά δύο φορές για να μη σκάσει το κέικ όταν θα ψήνεται. Εάν βάλω τα κομματάκια σοκολάτας πρέπει να τα αλευρώσω ελαφρά γιατί αλλιώς θα πάνε στον πάτο. Ψήνω για μία ώρα στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.