Είναι μια συνταγή της φίλης μου της Βάσως που είναι μαμά φοιτήτριας και της ετοιμάζει γεύματα που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και μετά να τα ψήσει όποτε αυτή θέλει.
Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες ελαφρά βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
10 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρέμα γάλακτος
½ κιλό κασέρια διάφορα τριμμένα
Εκτέλεση
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνω τις φέτες πατάτας.
Στρώνω από πάνω τα 2/3 των κασεριών και το μπέικον.
Τοποθετώ πάλι μια στρώση από πατάτες και τελικά ρίχνω τα υπόλοιπα κασέρια και την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
Ψήνω στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Όπως σας είπα μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σουφλέ και να το κρατήσετε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.