Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Η συνταγή είναι της φίλης μου της Δήμητρας. Είναι μια εύκολη συνταγή που κάνει τα τυροπιτάκια τραγανά και πολύ τριφτά . Δεν την αλλάζω γιατί τα υλικά όπως θα δείτε είναι λίγα και πάντα υπάρχουν σε ένα σπίτι. Βγαίνει σχεδόν 1 ½ λαμαρίνα της κουζίνας τυροπιτάκια.

Υλικά
1 κεσέ γιαούρτι, όχι παραδοσιακό
1 κεσέ σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
1 φαρίνα αλεύρι

Εκτέλεση
Με τα παραπάνω υλικά φτιάχνω μια ζύμη πολύ μαλακή . Τη χωρίζω σε μικρά μπαλάκια και ανοίγω με το χέρι μου στρογγυλά φύλλα, όσο το άνοιγμα ενός ποτηριού. Γεμίζω με μια κουταλιά γέμιση –ή τυρί με αυγό ωμό ή λουκανικάκι- και κλείνω φτιάχνοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετώ στη λαμαρίνα και τα αλείφω με αυγό λάδι και λίγο νερό χτυπημένα μαζί.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.