Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια με σχέδιο
200 γρ. τυρί ροκφόρ
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίζει να λιώνει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ, το οποίο πατάμε με το πηρούνι για να λιώσει. Ανακατεύουμε ελαφρά για να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε το φλυτζάνι του τσαγιού με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύουμε πάλι μία - δύο φορές, αφήνουμε τη σάλτσα εκτός φωτιάς για 5 με 10 λεπτά και τη ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.