Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ με ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

Για τη ζύμη
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 βιτάμ ή άλλο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν

Για τη γέμιση
8 μήλα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
½ φλυτζάνι σταφίδες
¾ φλυτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
Στρώνω τα μισά σε ένα ταψί 28-30 εκατ. και κατόπιν τοποθετώ το μείγμα με όλα τα υλικά της γέμισης από πάνω.
Κατόπιν τελειώνω στρώνοντας από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα της ζύμης.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Αυτή είναι η κλασική συνταγή της τριφτής μηλόπιτας εγώ όμως έβαλα μέσα στη γέμιση 1 σακουλάκι κομματάκια σοκολάτας και δεν σας λέω τι έγινε. Η γεύση ήταν μαγική. Δοκιμάστε αν θέλετε.