Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ με ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες
1 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτάκι pummaro για κοκκινιστά
Λάδι
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνη
Μακαρόνια για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε ένα - ένα τα κομμάτια μας και τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κύβους, ανακατεύουμε μία – δύο φορές και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το pummaro, 1 φλιτζανάκι νερό, τη δάφνη και μία πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας νερό, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις μαλακώσει, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.
Αν δεν έχουμε pummaro για κοκκινιστά, μπορούμε απλώς να ρίξουμε στη σάλτσα λιγο κανέλα, μοσχοκάρυδο και ρίγανη.