Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Κέικ Καρότου

Υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια καρότο τριμμένο
1/4 ποτήρι λάδι
1 μπέικιν 
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένο, μαζί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι το αλεύρι, το μπέικιν, τα τριμμένα καρότα και το τριμμένο γαρύφαλλο με την κανέλα.

Σε διαφορετικό μπολ χτυπάμε με μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν αρκετά και να γίνουν σαν κρέμα.

Ρίχνουμε τα υλικά από το πρώτο μπολ στο μείγμα και ανακατεύουμε σιγά -σιγά με το χέρι, μέχρι να ενωθούν καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 30άρι, βουτυρωμένο και αλευρωμένο, και ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.