Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Κέικ Ρόδι Πορτοκάλι




Υλικά
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 βιτάμ
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα
Χυμό από 2 ρόδια

Για επικάλυψη (γλυκό πορτοκάλι)
2 πορτοκάλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ρόδι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το μισό αλεύρι, τους χυμούς, το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. 

Βάζουμε το μείγμα σε 2 βουτυρωμένες και αλευρωμένες μακρόστενες φόρμες για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια ψησίματος, ξύνουμε ελαφρά στον τρίφτη την επιφάνεια από τα πορτοκάλια. 

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και μαζί με τη φλούδα τα βράζουμε για 15 λεπτά σε νερό.

Χύνουμε το νερό στο οποίο τα βράσαμε, προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό, τη ζάχαρη, τις βρασμένες φέτες πορτοκαλιού και τα ξαναβράζουμε, μέχρι να μείνει πολύ λίγο σιρόπι και να μαλακώσουν τα πορτοκάλια. 

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο τρυπάμε την επιφάνεια με μία οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε κουταλιές από το σιρόπι που πρέπει να έχει ρευστότητα όπως το μέλι. 

Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού στην επιφάνεια του κέικ.

Καθαρίζουμε το ρόδι και ρίχνουμε πάνω από το πορτοκάλι τα σπόρια του.