Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κουνέλι Λεμονάτο στο Φούρνο

Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
Το χυμό από 2 λεμόνια
1 μπουκάλι ξύδι
Αλάτι-Πιπέρι-Δενδρολίβανο-Ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Πατάτες

Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι μαζί με το ξύδι σε ένα μπολ, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε σε γάστρα ή σε ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε στη γάστρα. Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το κρέας και τις πατάτες για να πάνε παντού. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μία ντομάτα κομμένη στα 4 και μία πιπεριά κομμένη στα 4. Σκεπάζουμε τη γάστρα ή τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στα ταψί για να μη στεγνώσει το κουνέλι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς γυρίζοντας τακτικά το κρέας.