Υλικά (για 2 ψωμιά)
Για το Προζύμι
2 κούπες αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι μαγιά
Για το Ψωμί
Μισό κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Προζύμι
Για το Ψωμί
Μισό κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Προζύμι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, με λίγο χλιαρό νερό, κάνουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη εκτός ψυγείου όλο το βράδυ.
Ψωμί
Το πρωί βάζουμε σε μία λεκάνη μισό κιλό αλεύρι, ρίχνουμε το προζύμι, λίγο αλάτι, το ζυμώνουμε με χλιαρό νερό, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα κάνοντας μία μαλακή ζύμη, έτσι ώστε να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε 2 φόρμες στρογγυλές ή μακρόστενες που τις έχουμε αλείψει με λάδι, τη σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Χαράζουμε το ζυμάρι από πάνω και ψήνουμε τα ψωμιά στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.