Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κρέας Μοσχάρι με Μέλι

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1/3 κουταλιού του γλυκού γλυκάνισο
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
2 φύλλα δάφνης
Μισό κουταλάκι κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
6 μπαχάρια
1 κούπα αλεύρι
Μισό λίτρο ζωμό κρέατος
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κομμένο κρέας και ρίχνουμε μέσα το 1 1/2 ποτήρι κρασί και 2 κουταλιές Worcestershire sauce. Αφήνουμε το κρέας για 1 ώρα να μαριναριστεί και στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το αλευρώνουμε και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα κομμάτια σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζοντας 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Αφού τηγανιστούν, από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και σιγά σιγά όλα τα υλικά, μαζί με μισό λίτρο ζωμό κρέατος ή σκέτο νερό και αφήνουμε μέχρι το κρέας να βράσει πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά. Το μέλι το προσθέτουμε στο τελευταίο 10λεπτο.