Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Πικάντικη Κοτοφωλιά με Τυροσαλάτα


Υλικά (για 4 άτομα)
1 καρβέλι ψωμί 
2 φιλέτα κοτόπουλου
3 καρότα 
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό 
Θυμάρι
Σκόνη μουστάρδας
Κόκκινο πιπέρι
Ρίγανη
Αλάτι
Λευκό βαλσάμικο
Προεραιτικά ντοματίνια
Φέτες κασέρι

Για την τυροσαλάτα
200γρ. φέτα
100γρ. μυτζήθρα
1 πιπεριά καυτερή
1 τριμμένο καρότο
Ρίγανη 
Μαϊντανό 
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας, ψιλοκομμένα. 

Μόλις μαραθούν και πάνε να μελώσουν τότε ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα μπαχαρικά. 

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και 5 λεπτά προτού πιει όλο το ζουμί ρίχνουμε το βαλσάμικο και τα ντοματίνια. 

Τα αφήνουμε στη φωτιά τόσο ώστε να μείνουν με πολύ λίγο λαδάκι. 

Τοποθετούμε το ψωμί στο φούρνο να ξεροψηθεί. Το ανοίγουμε στο πάνω μέρος, αφαιρούμε την ψίχα, γαρνίρουμε με φέτες κασεριού και το γεμίζουμε με το μείγμα μας. 

Τυροσαλάτα
Χτυπάμε στο μπλέντερ το καρότο , την πιπεριά, το ξύδι και το λάδι.

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ τη φέτα και τη μυτζήθρα και τα λιώνουμε πατώντας με ένα πηρούνι. 

Προσθέτουμε τα υλικά που χτυπήσαμε στο μπλέντερ, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι.


Τη συνταγή μαγείρεψε και παρουσίασε η Ρούλα