Υλικά
3 ποτήρια αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
9 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού στο οποίο διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για το Γλάσο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
9 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί 28-30 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια ψησίματος βάζουμε σε μία γαλατιέρα τα υλικά του γλάσου και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας λιώνουμε τη σοκολάτα.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο έτσι ώστε η υγρασία από τη σοκολάτα να περάσει και στο εσωτερικό του γλυκού.