Υλικά
1 κουνέλι
1 μπουκάλι ξύδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 πακέτο μανιτάρια ολόκληρα
1 κουταλιά της σούπας πιπέρια, διάφορα χρώματα
4-5 ντοματάκια ολόκληρα
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 μικρό κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
1 κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Από το πρωί πλένουμε το κουνέλι καλά και προσεκτικά, έτσι ώστε να μην μείνουν τρίχες και το κόβουμε σε μερίδες. Το ξεπλένουμε με το μισό ξύδι και το βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και με το υπόλοιπο ξύδι, για 1 ώρα.
Κατόπιν το τοποθετούμε μέσα σε μία γάστρα, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο ολόκληρο, τα μανιτάρια, τα ντοματάκια, τα δαφνόφυλλα το ελαιόλαδο, τα πιπέρια, τις πατάτες, το κρασί, αλάτι και ένα ποτήρι του κρασιού νερό.
Βάζουμε τη γάστρα στο ψυγείο για ακόμη μία ώρα, ανακατεύουμε τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 2-3 ώρες.