Το σουφλέ που σας παρουσιάζω είναι μία καλή πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι για να συνοδέψουμε το κρέας.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε σκεύος για σουφλέ ή σε ψηλό ταψί στρώνω πουρέ πατάτας σε ύψος 1/3 του ταψιού αφού πρώτα έχω βουτυρώσει το σκεύος μου. Από πάνω στρώνω μία μικρή κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω και στρώνω αφού πρώτα έχω σωτάρει στο τηγάνι ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, μία κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά. Τέλος στρώνω από πάνω χοντρές ροδέλες από πατάτες βραστές. Αλατοπιπερώνω πάλι και καλύπτω με μία στρώση από διάφορα κασέρια που έχω. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρις ότου να λιώσουν τα κασέρια και να ροδίσει η επιφάνεια.