Υλικά
3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 βανίλλια
2 αυγά
1/4 κουταλιού του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
4 μεγάλες κουταλιές μερέντα
Εκτέλεση
Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά, το κονιάκ, τη βανίλλια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Γίνεται μία μαλακή ζύμη που την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Αλοίφουμε με το κουτάλι τη μερέντα πάνω στο φύλλο ζύμης και κατόπιν το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μία μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, την κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 με 15 λεπτά.