Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΓΥΑΛΑΚΙΑ


Υλικά
Ένα πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Με ένα κουτάλι στρώνουμε τη ζάχαρη πάνω σττα φύλλα έτσι ώστε να γίνει ένα παχύ στρώμα. Κατόπιν κοσκινίζουμε το κακάο πάνω από τη ζάχαρη σε μία λεπτή στρώση. Σημειώνουμε το κέντρο του κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε ρολό και από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα μέχρι να ενωθούν στο κέντρο. Κόβουμε το ρολό σε λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου και τα "γυαλάκια" που σχηματίζονται τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και πιέζουμε τη ζύμη με την παλάμη να πλατύνει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά και μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το ταψί με σπάτουλα προτού κρυώσουν διαφορετικά θα κολλήσουν και θα σπάσουν.