Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ

Υλικά (για 4 με 6 άτομα)
2 κιλά γίδα
2 μεγάλα λεμόνια
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες

Εκτέλεση
Βράζουμε τη γίδα σε άφθονο νερό. Μόλις αρχίσει να αφρίζει αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα μία φορά. Κατόπιν την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, σε χαμηλή φωτιά ή στη χύτρα. Καθαρίζουμε το κρέας από τα κόκκαλα και το βάζουμε σε γάστρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε και αυτές στη γάστρα, ανάμεσα στο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια, το λάδι, 2 ποτήρια από το νερό που βράσαμε τη γίδα, προσέχοντας να μη πέσουν ψιλά κόκκαλα που έμειναν από το βράσιμο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να γίνουν και οι πατάτες.