Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΤΟΣ


Παρόλο που το καλοκαίρι πέρασε ο μεζές αυτός μας το θυμίζει έντονα. Είναι ιδανικός για τσίπουρο αλλά συνοδεύει υπέροχα και τη φασολάδα.

Παίρνουμε φρέσκο γαύρο σε ότι ποσότητα θέλουμε.Τον καθαρίζουμε από τα εντόσθια και κόβουμε τα κεφάλια. Τον στρώνουμε σε ένα τάπερ, σε μία ή περισσότερες στρώσεις, ρίχνουμε μία γεμάτη χούφτα αλάτι και σκεπάζουμε με ξύδι. Πρέπει όλα τα ψάρια να είναι καλυμμένα με το ξύδι. Σκεπάζουμε το τάπερ και το αφήνουμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε από το γαύρο το κόκκαλο. Ξανατοποθετούμε σε στρώσεις τα καθαρισμένα ψάρια σε νέο τάπερ, κόβουμε κόκκινη πιπεριά και μαιντανό, τα ρίχνουμε πάνω και ενδιάμεσα σε αυτά, τα σκεπάζουμε με καλαμποκέλαιο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.