Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Είναι ένα τέλειο πιάτο πρωινού αλλά και συνοδευτικό για καφέ.

Υλικά
Μικρά κρουασανάκια σοκολάτας
2 αυγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγη κανέλα
Μία κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μία κουταλιά σούπας μέλι
1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση
Κόβω το κρουασανάκια στη μέση, κατά μήκος, και τα βουτάω στο χυλό που φτιάχνω αφού χτυπήσω με ένα πηρούνι τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα. Στη συνέχεια τα τηγανίζω σε 4 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο. Αφού τα τηγανίσω, τα τοποθετώ σε μία πιατέλα και σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τη ζάχαρη, το μέλι, μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο, τις μπανάνες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες. Όπως είναι ζεστά, τα περιχύνω πάνω από την πιατέλα με τα κρουασάν και σερβίρω.