Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ της ΡΟΥΛΑΣ


Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
Λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
Τυρί για τη γέμιση
700 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Ενώνω το υλικά και φτιάχνω μία πολύ απαλή ζύμη. Δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλεύρι και μας γίνει σφιχτή. Χωρίζω σε 6 μπαλάκια και ανοίγω 6 φύλλα. Κόβω το καθένα σε 4 κομμάτια (σταυρό), βάζω τυρί στο κέντρο και κλείνω σαν φάκελο. Τηγανίζω σε χαμηλή φωτιά για να πάρουν χρώμα χρυσαφί. Τη ζύμη μπορώ να τη διατηρήσω στην κατάψυξη και να χρησιμοποιήσω όσο θέλω κάθε φορά που τη χρειάζομαι.

Η συνταγή είναι της φίλης και κουμπάρας μου Ρούλας Αν. που είναι τέλεια μαγείρισσα.