Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΦΑΣΟΛΑΔΑ


Για τον Τάκη από τα Καμίνια που του αρέσει....

Υλικά
2 φλυτζάνια φασόλια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι pummaro για κοκκινιστά (αν δεν έχουμε βάζουμε μέσα στη ντομάτα μας λίγη κανέλλα και λίγο μοσχοκάρυδο)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιάτο φύλλα σέλινου σε κομματάκια, μαζί με τα κοτσάνια
2 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι – πιπέρι
½ κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζω το φασόλια στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 5 λεπτά, αδειάζω το νερό και βάζω καινούργιο. Βάζω όλα τα υλικά μου μέσα, εκτός από το λάδι που θα το βάλω στο τέλος, και αφήνω να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Επειδή τα φασόλια μου αρέσουν με πηχτή σάλτσα και όχι σούπα, τα τοποθετώ σε ταψάκι, αλατοπιπερώνω και τα ψήνω στο φούρνο για 1 εικοσάλεπτο μέχρι να μελώσουν.