Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Κρέπες

Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια γάλα
Αλεύρι

Εκτέλεση
Σε 1 μπώλ χτυπώ με το μίξερ τα αυγά, το γάλα και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός ρευστός αλλά όχι νερουλός (σαν κρέμα). Ρίχνω μέσα λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10΄. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω ελάχιστο βούτυρο. Κατόπν ρίχνω μέσα μία κουτάλα, όχι γεμάτη, και κουνάω το τηγάνι κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί μία κρέπα. Μόλις αρχίζουν οι άκρες της κρέπας να ξεκολλάνε από την περιφέρεια του τηγανιού, γυρίζω με μία σπάτουλα την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Μην ξεχνάμε ότι η φωτιά μας θα πρέπει να είναι στην αρχή δυνατή και στη συνέχεια μέτρια αλλιώς θα καίγονται αμέσως. Γεμίζω με ότι μου αρέσει, με μερέντα, μπισκότα και καρύδια ή αλμυρή με τριμμένα κασέρια και κρεμμύδι, πιπεριά, ντομάτα, τσιγαρισμένα.