Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Γεμιστές Κόκκινες Πιπεριές με Μπακαλιάρο

Η συνταγή είναι παραδοσιακή και μου την έδωσε η φίλη μας Βούλα από τις Σέρρες


Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ
20 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε αρχικά τον μπακαλιάρο για μία μέρα σε νερό για να ξαλμυρίσει, αφαιρούμε τα κόκαλα και τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις λιώνουμε με το πιρούνι να γίνουν πουρές.

Σε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε 4 κουταλιές λάδι, το κρεμμύδι ,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μπακαλιάρο και τον ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και να βράσει με τα υγρά του.

Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση αυτή μέσα στον πουρέ, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και με το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει τα καπάκια και αδειάσει τους σπόρους.

Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, με λίγο λαδάκι, 4 - 5 κουταλιές της σούπας νερό και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς.