Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια Νηστίσιμα με Κρασί

Μία ακόμη εύκολη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια, με λίγα υλικά.


Υλικά
1 1/2 ποτήρι του τσαγιού σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί μοσχάτο ροζέ
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πιάτο ζάχαρη με κανέλα 

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τη σόδα στο κρασί και τα ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη με την οποία στη συνέχεια πλάθουμε μπαστουνάκια ή σχέδια με κουπ πατ.

Βουτάμε τα κουλουράκια στο πιάτο με την κανέλα και τη ζάχαρη, για να κολλήσουν στην επιφάνειά τους, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

*Δεν πλάθουμε τα κουλουράκια χοντρά γιατί η ζύμη φουσκώνει και απλώνει αρκετά.


Τη συνταγή μου έδωσε σήμερα και τη δοκίμασα, η κα Γιούλα από το Βόλο.


Δείτε ακόμα άλλες συνταγές στην κατηγορία "Κουλουράκια"