Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

PostHeaderIcon ΡΟΞΑΚΙΑ


Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια ψύχα ψιλοκομμένα
3 αυγά
2 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν
1 κύβο μαγιάς
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Αλεύρι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τα κτυπάμε με το χέρι. Προσθέτουμε το μπέικιν, καρύδια, μαγιά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Διαλύουμε το κακάο σε νερό, χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη του κακάο σαν χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε πάνω στο άσπρο φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια και τα σιροπιάζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ζεστά και τα δύο.   
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!